Hevoset

Kaikkia tallin hevosia pyritään käyttämään mahdollisimman monipuolisesti. Arkeen kuuluvat koulu-, este- ja maastoratsastukset. Useimmilla ajetaan lisäksi valjakkoajoa. Suurinta osaa käytetään ratsastusterapiassa tai erityisryhmien harrastajilla.

Kaikki hevosemme ratsutetaan, juoksutetaan, ajetaan tai ohjasajetaan säännöllisesti ammattilaisten toimesta. Hevosalan opiskelijoiden avustaessa.

Paras opetushevonen on valittu vuodesta 2008 lähtien, asiakkaiden antamien äänien perusteella:
2008 V. H. Viola, 2009 Vespadora, 2010 Trotina, 2011 Strelizia Nicolai, 2012 Otella, 2013 Senator van de Brandkreek, 2014 Otella sekä 2015 ja 2016 Teerisalon Alex. 2017 ja 2018 parhaaksi valittiin Strelizia Nicolai. Sama hevonen, kaikkien ikisuosikki Niksu vei tittelin myös vuosina 2019- 2021. Kuten myös 2022. 2024 "valta vaihtui". Tittelin vei monen suosikki Muiston Suska.

Aika kuluu, kuin siivillä. Luotto-opetushevosemme vanhenevat. Etsimme vielä muutamaa uutta laadukasta, luonteeltaan rehellistä ja kilttiä opetushevosta. Ruunia, ikä 4-12 vuotta, korkeus min. 155cm, max. 170 cm, vahva rakenteisia. Ole yhteydessä Sannaan, jos satut tietämään sopivan ehdokkaan.r. Spartaks - 16 Latvian puoliverinen (Roki)

2022 loppuvuodesta meille muuttanut upea, kompakti reipas ruuna. Koulutetaan edelleen. Parhaillaan taitaa hyvin helppo b asiat ja esteitä hyppää innokkaasti 70 cm tasolla.


r. Savion Unski -11 suomenhevonen (Unski)

Toukokuussa 2023 saapunut ja heti kaikki hurmannut, huippusukuinen suomenhevos ratsu.
Koulussa taitaa helppo A:n asiat. Esteiden opettelu on alkanut vasta täällä ollessa ja niitä ylitetään ajoittain vielä melkoisella vauhdilla. Kehitystä on kuitenkin tapahtunut ja on ihanan yritteliäs ja kuuliainen hevonen.

r. Voore Reemus -14 eestinhevonen (Remu)

Toiminut mainiosti opetuskäytössä tammikuusta 2021. Remu on korkeudeltaan vain hieman yli 150 cm, mutta melko roteva rakenteeltaan. Eli sopii hyvin niin lapsille kuin osalle aikuisiakin. Koulutustasoltaan helppo a ja esteetkin sujuvat koko ajan aiempaa paremmin. Luonteeltaan todella kiltti ja sympaattinen. Näyttää viihtyvän hyvin uudessa laumassaan. Koulutus terapiahevoseksi alkanut.

r. Uhkus -16 torinhevonen (Muhku)

Juhannustaikojen siivittämänä Muhku muutti SJ Tallille 2020 Virosta. Alusta lähtien on ollut selvää, että kyseessä on erittäin maalaisjärkinen ja mukava hevonen. Se suhtautuu kaikkiin asioihin uteliaan positiivisin ja rauhallisin mielin. Osaa hyvin jo ratsastuksessa kaikki perusasiat kehittyen jatkuvasti. Myös valjakkoajossa Muhku on aloittanut uransa mallikkaasti esim. voittaen 2021 Ypäjällä noviisiluokan. 2022 starttasi jo SM kilpailussa ja vuonna 2023 on mukana A-maajoukkue valmennusrenkaassa. Tekee myös jo terapiahevosen töitä.


r. Strelizia Nikolai -02 pv (Niksu)

Tämä hevonen on ollut Sannalla jo 20 tapahtumarikasta vuotta. Parhaillaan jo kevyemmällä käytöllä oleva super hieno opetushevonen. Luonteeltaan erittäin sympaattinen ja kiltti. Kausilta 2008-2014 runsaasti sijoituksia koulu- ja estekilpailuista useiden eri ratsastajien kanssa. 2013 siirtyi kilpailemaan pääasiassa valjakkoajossa, jossa aluemestaruuspronssia. Kaudella 2014 starttasi jopa SM-kilpailussa. Valjakkokisoissa Niksua ei enää nähdä, mutta se on ollut tuntilaisten luottoratsu. 2017-2022 valittu tallin parhaaksi opetushevoseksi. Lisäksi tehnyt 2013 lähtien tärkeää ratsastusterapia työtä. Koulutustaso helppo A, nuorempana hypännyt paljon, myös Hartwall areenalla ja Tampereen messukeskuksessa.

r. Muiston Suska -05 sh (Suska)

Erittäin laadukas ja monipuolinen hevonen. Osaomistajina ovat Kuusisen tytöt. On erittäin suosittu opetushevonen etenkin aikuisratsastajien keskuudessa. Koulutustaso on helppo A ja esteissä kilpaillut jopa 110 cm tasoa, lisäksi startannut kenttäratsastuksessa. Itse taitaa nauttia eniten pitkistä maastolenkeistä.r. Teerisalon Alex -07 eestinponi (Allu)

Mukava ja helppoliikkeinen iso poni, 148 cm. Kilpailtu paljon seuratasolla helppoa B ja esteillä 80 cm. Toimii myös upeasti terapiahevosena. Useat opiskelijamme ovat suorittaneet koulutuksiensa näyttöjä mallikkaasti Allun kanssa. 2021-2022 kulki Laura Suomisen mukana Ypäjällä.

t. Teerisalon Vappu -09 Sh (Vappu)

Ryhdikäs ja upea II-palkinnon ratsu kantakirjatamma. Useita voittoja ja sijoituksia kausilta 2014-2019 kouluratsastuksessa. Mennyt hienosti helppo A ohjelmia, aina ongelmitta, useissa eri paikoissa. 2015 kesällä varsoi tarmokkan tammavarsan SJ Soman. Toimii myös ratsastusterapiassa.

Suorittanut paljon eri koulu- ja esteratsastus, sekä maastonäyttöjä opiskelijoiden kanssa.

r. Teerisalon Victor -08 (Vikke)

Kompakti ja näyttävä suomenpienhevonen, joka vain vaalenee vuosi vuodelta. Osaa perusasiat hyvin ja on innokas menijä. Ko he B ja esteet 70cm. Kilpailtu aluetasolla kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa. Toimii myös ratsastusterapiaponina.

2021 viritelty valjakkotaidotkin taas käyttöön. Rotumestaruuksissa SM pronssia ja 2023 hopeaa.

t. Teerisalon Siru -09 Sh (Siru)

Tallimme tähti, I-palkinnolla pienhevossuunnalle 2014 kantakirjattu tamma. Erittäin utelias, rohkea ja kiltti luonteeltaan. Välillä pientä pilkettä silmäkulmassa. Kausilta 2014-2016 helppo B -startteja aluetasolta. 80 cm sujuu esteratana ja valjakkovaunut tulevat vauhdilla perässä. Kaiken lisäksi toimii myös hienosti terapiaponina.


r. Robin Azon -12 rp (Robin)

Kiinnostavasukuinen pieni ratsu. Tämän kanssa on miellyttävä työskennellä. Koulutus edennyt suunnitelmien mukaisesti. 2018 startannut hyvillä tuloksilla seuratasolla koulu- ja esteratsastuksessa. 2019 alkaen on käytetty lisääntyvissä määrin myös ratsastuskouluoppilaille. 2020-2021 useita hyviä ja sähäköitä startteja, sijoittuenkin Roosa Järven kanssa aluetason estekilpailussa. Toiminut myös kurssihevosena Roosalle ratsastuksenohjaaja opinnoissa. 2023 "tulisuus on tasaantunut" ja toimii koko ajan yhän paremmin myös aloittelevien junnuratsastajien kanssa.