Hevoset

Kaikkia tallin hevosia pyritään käyttämään mahdollisimman monipuolisesti. Arkeen kuuluvat koulu-, este- ja maastoratsastukset. Useimmilla ajetaan lisäksi valjakkoajoa. Suurinta osaa käytetään ratsastusterapiassa tai erityisryhmien harrastajilla. Kaikilla myös kilpaillaan, hevosesta riippuen tasoilla 1-4. Nuoret hevoset koulutetaan yksilöllisesti.

Paras opetushevonen on valittu vuodesta 2008 lähtien, asiakkaiden antamien äänien perusteella:
2008 V. H. Viola, 2009 Vespadora, 2010 Trotina, 2011 Strelizia Nicolai, 2012 Otella, 2013 Senator van de Brandkreek, 2014 Otella sekä 2015 ja 2016 Teerisalon Alex. 2017 ja 2018 parhaaksi valittiin Strelizia Nicolai.


r. Perimel -07 torinhevonen (Pera)

Tallin uusin vahvistus. Tuli meille marraskuussa 2016, kun tarvitsimme kokkaampaa hevosta ratsastuskouluumme. On juuri sellainen kuin myynti- ilmoitus kertoikin (blogissa 13.11.2016).

Lisäksi on aloittanut kesän 2017 2-tason kouluratsuna Tiia Järvenmäen ratsastamana, hyvillä yli 60% tuloksilla. 2018 alkoi ura myös valjakkohevosena. Huikeana saavutuksena heti 2-tason aluerankingin voitto. 2019 jatkanut Elina Koivusen kanssa voitokkaana helppo A tason kouluradoilla yli 65% tuloksilla. Siirtynyt valjakkoajossa Sannan kanssa vaikeimmalle mahdollisella tasolle Suomessa ja kvaalautunut SM-kisoihin.

Ja mitä parasta on erittäin toimiva opetusratsu ratsastuskoulussamme kaiken tasoisille ratsastajille. Tasoltaan vahva helppo a, esteet 80 cm.

r. Strelizia Nikolai -02 pv (Niksu)

Suosittu ja osaava opetushevonen. Luonteeltaan erittäin sympaattinen ja kiltti. Kausilta 2008-2014 runsaasti sijoituksia koulu- ja estekilpailuista useiden eri ratsastajien kanssa. 2013 siirtyi kilpailemaan pääasiassa valjakkoajossa, jossa aluemestaruuspronssia. Kaudella 2014 starttasi jopa SM-kilpailussa. Valjakkokisoissa Niksua ei enää nähdä, mutta on tuntilaisten luottoratsu. 2018 valittiin toistamiseen tallin parhaaksi opetushevoseksi. Koulutustaso helppo a, nuorempana hypännyt paljon, nykyään käytetään enää pikkuesteillä opetusmestarina.

r. Muiston Suska -05 sh (Suska)

Erittäin laadukas ja monipuolinen hevonen. Osaomistajina ovat Kuusisen tytöt. On erittäin suosittu opetushevonen etenkin aikuisratsastajien keskuudessa. Koulutustaso on helppo A ja esteissä 110 cm tasoa, lisäksi startannut kenttäratsastuksessa. Itse taitaa nauttia eniten pitkistä maastolenkeistä.

t. Trotina -02 sh

Luotettava ja osaava perushevonen. Erittäin pehmeiden liikkeiden ansiosta yksi suosituimmista opetushevosista, niin oppilaiden kuin ohjaajienkin mielestä. Tasoltaan helppo B ja esteissä 80 cm. On ollut usean junnun ensimmäinen hevonen 1-tason kilpailuissa. Lisäksi tekee tärkeää työtä terapiahevosena.r. Teerisalon Alex -07 eestinponi (Allu)

Kiltti ja sympaattinen iso poni, 148 cm. Kilpailtu paljon tasolla 1, helppoa B ja esteillä 80 cm. Toimii myös upeasti terapiahevosena.

t. Teerisalon Vappu -09 Sh (Vappu)

Ryhdikäs ja upea II-palkinnon ratsu kantakirjatamma. Useita voittoja ja sijoituksia kausilta 2014-2019 kouluratsastuksessa. Mennyt hienosti helppo A ohjelmia, aina ongelmitta, useissa eri paikoissa. 2015 kesällä varsoi tarmokkan tammavarsan SJ Soman.

Suorittanut paljon eri koulu- ja esteratsastus, sekä maastonäyttöjä opiskelijoiden kanssa.

r. Teerisalon Victor -08 (Vikke)

Kompakti ja näyttävä suomenpienhevonen. Osaa perusasiat hyvin ja on innokas menijä. Ko he B ja esteet 70cm. Kilpailtu 2-tasolla kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa. Toimii myös ratsastusterapiaponina.

t. Teerisalon Siru -09 Sh (Siru)

Tallimme tähti, I-palkinnolla pienhevossuunnalle 2014 kantakirjattu tamma. Erittäin utelias, rohkea ja kiltti luonteltaan. Ongelmaton oppija. Toiveissa, että kehittyisi edelleen taitavammaksi. Kausilta 2014-2016 helppo B -startteja 2-tasolta. 80 cm sujuu esteratana ja valjakkovaunut tulevat vauhdilla perässä. Kaiken lisäksi toimii myös hienosti terapiaponina.

t. Teerisalon Liina -09 Sh (Liina)

Positiivisella tavalla hieman "outo tapaus". Varsin viisas ja rauhallinen luonne. Kaikki asiat luonnistuvat helposti. Maastoiltu paljon, koulu tasolla helppo C. Perusopetettu myös valjakkoajoon ja menty pieniä estetehtäviä. Päätyönään toimii ratsastusterapiahevosena.

r. Robin Azon -12 rp (Robin)

Kiinnostavasukuinen tulevaisuuden lupaus. Tämän kanssa on miellyttävä työskennellä. Koulutus edennyt suunnitelmien mukaisesti. 2018 startannut hyvillä tuloksilla 1-tasolla koulu- ja esteratsastuksessa. Lisäksi valjakkoajotreenit jatkuneet lupaavissa merkeissä. 2019 alkaen on käytetty lisääntyvissä määrin myös ratsastuskouluoppilaille.

t. Vapun Soma -15 sh (Soma)

Vapun, nimensä mukainen Soma jälkeläinen. Ratsun peruskoulutus on lähtenyt sujumaan hyvin. Taitaa jo kaikki askellajit ratsastaja selässään. On osoittautunut erittäin rohkeaksi ja "selväpäiseksi" hevoseksi. Tavoitteena on saada tästä hyvä ja monipuolinen vahvistus opetushevosiimme. 2019 suoriutunut hyvin laatuarvostelussa, kilpaillut 2- tasolla kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa sekä 1- tasolla esteratsastuksessa. Otetaan pikkuhiljaa mukaan ratsastuskoulun käyttöön.

t. Evelien K -01 friisi (Eppu)

Upea iso musta tamma. Erittäin lempeä luonteeltaan. Melko harvinainen rotu opetushevoseksi ja herättääkin ihastusta. Toimii hienosti pienillä ja suuremmillakin ratsastajilla. Kilpailtu 2-tasolla kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa. Omistajansa Kirsi Pajusen silmäterä.